December 31, 2010

Past ni xde rahsia antara kita

2 hari berturut2 kamu kol sya kn?
bahagianya..
rasa dunia ni milik kte berdua je..wahaha..
ari rabu tu,rasanya mana pernh pau kol sya
dari kul 10.50PM-12.20AM btl x..?
cume masa yg ari tutt tu je kte ada brk lama,
cz bincgkn bnda penting
bape jam la kamu kol 2 kn?hee:)
saya suke dengar suara kamu,
mole kt tepi bibir kamu.
n saya nantikn something dari kamu dear..
sekiranya ku mendapat penganti,
ku harapkan insan sepertimu kasih,
huhu..lala~~kamu sambungkan ok?
awak,sya hargai diri kamu seadanya.
thank cz beri sepenuh kepercayaan awak pada sya
dan sya terharu bila awak cakap,awak xnk simpan rahsia apa pun dari sya
cz sya ni strawbery of your eye..
u?apple of my eye..:)
hurm
semalam pun kamu kol sya jugak kn?
sya tahu msti kamu terkjt trme msj cm tu dri sya smlm..
sya nk bthu kamu,tp 1000x sya pk ptt ke x brthu..
past 2,dengan kekuatan yang ada,sya bthu kamu jugak pasal smlm.
cz sya nk jd mcm kamu gak,xnk simpan rahsia sorang2 kn?
bila sya cte ape yg berlaku semlam,
pau kte xpe,jgn wat pau tertnya2..
lbh baik sya bthu,dari pau thu sendri..
mcm sya ckp kt pau,
sya brntg dpt pau yg memahami..
thnk dear:)
u make me happy

December 26, 2010

AWAK..

Ya allah berikan lah aku kekuatan dalam menempuh kehidupan yang mencabar ini,
kadang2 ak rasa ak ni hipokrit..
senyum dibibir tapi sakit dihati..
gembira diluar,merana di lubuk hati..
kejamnya aku ni..
huh,kenapa mesti wujud sahabat "umpama duri dalam sekam"
kenapa msti sakitkan hati ak,sedangkan kau tahu,
aku akan terluka,tapi aku cuba sembunyikan darimu..
aku xsangka..lagi bagus seandainya kau jujur pada diriku,
beritahu apa yang dirimu tidak puas hati dengan diriku..
aku sanggup korban ape je untk kau,
tapi tolong jgn luka kan hati ku,sedikit demi sedikit..
kerana aku takut lama kelamaan,
luka yg membesar dalam lubuk hati ni akan timbul perasaan BENCI dan DENDAM.
maafkan aku tidak jujur dengan kau ape yang ku rasakan ini,
tapi aku harap kau faham apa yang ak cuba sampaikan disini.
terima kasih campakkan duri dalam hati ku ini..
bukan niat membuka pekungmu,
tapi sesungguhnya ak tdk sanggup untuk melukakan hatimu.

December 25, 2010

Ya allah Terima kasih kurniakan ak sejuta kegembiraan

alhamdulillah dah submit gak task sitem aku..
mula2 tu takut gak,tp ak gagahkan kaki msk bilik penolong pengarah
untuk submit gak keje ak tu..
ak merupakan orng ke3 yg terakhir la yg present sistem ak tu.
what?ak cm xcaya sistem ak dapat pujian..
"kalau sy bagi sya buat sistem blh?sy tgk sya blh buat sistem"
Kata penolong pengarah pada sya.
biar btu, apa dye kata ni?huhu..
pape pun thnk ye,sya appreciate kata2 en.
tapi jujur aku katakan,ak agak lembab buat sistem ni,
cz minat ak pada database sebenarnya tiada,
tapi,mulai skunk ak kena tanamkan minat tu jugak..
cz ak dapt buat sistem imegresen gabungan 2 lgi stdnt praktikal,
dan programmer di wisma..hope ak dapat laksanakan..cayok2..


kamu dah tua la cucU santa,
but i still hope u alwaYs hensem ok..
Tpkan bg sya la kamu alwaYs ensem n manis dimata sya..
cz sya tergoda ngn mole kmu ditepi bibir..miss ur smile,miss ur voice,n miss everything about u..hee
xkisahla apa pun yg berlaku,sya tetap akan bersama kamu..
would u love me tommorow?
"tommorow n never last"ayt kamu kn?
sya akan ingat kata2 kamu ni..
thnk 4 make me smile after u change ur self..
n sya xkan lupakan kamu la budak pelik..haha..
padan muka,ayh pun senyum je bila sy kata kamu budak pelik,
xpyh nk malu2 ngn ayh sya aw,cz lama2 nanti kmu kena slalu berdepan gak ngn ayh sya..hee..cewah.
erm ada g,thnk cz kamu dah xberahsia dengan sya lgi n trust me..=)

to najwa my best frend:wa,thank cz selalu ada untuk ak mengadu mslh,xksh la pape pun..
u r d bst partner la yunk..
wa,ak akn ingat nsht ko pasal tutt..
cz btl la pe ko ckp tu.buat apala kn wat parut dalam hati sendiri,memg sengaja cari pasal la ak ni...
anggp dye xpernh wujud je kn..lala~~mungkin tu akn buat ak bahagia..
btw sya akn try untk abaikn dia..n xnk anggp yg dye tu wujud..
yes..berusaha sya..!!=)

December 20, 2010

kebosanan tahap melampau


maw tahu sape gerangan 2 puteri diatas??
yg sorng tu sya,yg g 1 new member sya di wisma..
miera..baju kami sama aw..
dont play2,sepakat membawa berkat..
credit to alif cz ambik gmbr kteorng dgn indah sekali..haha..
erm,sumpah ari ni merupakan hari yg pling bsn..
cz xwat pape
hnya mengon9 kn diri dengan facebook,dan ber-blogging.
usha2 blog orng,lyn fb,g mkn,lyn fb tu saje rutin harian ku dan 2 orng bdk prktikal lagi di wisma..
tapi kn,ble nk wat keje,
perasaan malas tu muncul cepat je..
haisshhh....
2 la hidup..
n baru hari ni ak rasa..
BELAJAR lgi best dari BEKERJA.
pnt la,ngntuk la,huhhh mcm2 laaa r...
kalau kt poli..rrr bstnya..
budak rumahku yg meriah,suara kamu yg lunak..
jujur ak rindukan saat indah tu semua..
kwan2 ku wawa,ima,nad,rara jom p queensbay nak?
miss korang gilak2

December 19, 2010

Saya Gembira

Thank you Allah CZ buat sya btul2 gembira pada hari ini.
dan mustahil sya akan lupakan apa yg berlaku pada hari ini
HURM apa yg berlaku pada hari ini,
akan sya pahatkn dalam lubuk hati sya
thnk pau cz gmebirakan hati sya..
memang sangaja sya gegarkn kamu,cz sya dah lama nantikn jawapan n kata dalm
hati kamu,yg dah lama kamu pendamkan.
dan pertama kalinya sya tgk kamu btl2 marah pada sya.
garang gak erk abg kte yg sorang ni..cewah..i like..=p
pau,pertma kali tgk kamu serius,mara aw.
sebelum ni xpernh,mara sya,serius ngn sya pun xprnh
tbe2 ari ni kamu berbh sikap la..ketara sgt..
ape ingt kamu sorng je blh psyco orang..HAHA
perhh pling mengejutkan pau blh cakap,sya mara sbb sy syg awak,xde niat lain
sya minta maaf ye..huh ati ni dah separuh nk terkeluar aw.
tahu x kamu buat ati sy gembra dan dihargai cz xpernh laki mara sy mcm ni,
slalu ayh sya je mara sya..alalla~~g 1,baru ari ni sya trsa yg kamu
baru sedar kehadiran sya..
sumpah pau,sya btl2 xsngka ego kamu yg tinggi tu,blh jth rendah sangat
sampai ayt kamu wat sya terharu sangat
"sy dah nmpk lama khdrn kamu,cuma sy malu nk akui"ayt kamu kn?hee
wak buat sy btl2 bersyukur aw,thnk pau,
cz jd seri dalam hidup sya.
kamula pling rapt ngn sya saat ini..=)
n g 1,hope always mimpi tentang kamu,sya ur fmly n my fmly..
seribu satu kegembiraan buat sya pada hari ini

December 14, 2010

:..perfect two..:

perhh tah mcm mna ak blh terjangkit lagu ni,sekali dengar je.erm saje la la usha2 kt 1 laman web lagu ni,ble hayati lirik dye,meruntun kalbu.n sempat gak ak bg ayt ni kt someone yg bermkna buatku.lirik dye,wat ak betul2 jatuh cinta..bermkna buat hidupku dan kenaganku.."we're d perfect two"who?hnya saya yg mengetahui..lalla~

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
baaabyyy meee andd yooooooooou

Hidupku,Ragamku..

3 ari meninggalkan blog tanpa menjenguk.
rindu nk menaip semula,wlpn hari2 memang menaip..
perhh makin lama ak kt wisma,mkin terasa bahang kepenatan..
sumpah memang penat n btul2 menguji tahap kesabaran ak yg meninggi..
nsb la ak dikurniakan kesabaran dan didikan untuk menghrmati orang tua,poyo jerk.
kalau x...
haisss kesian la tuk ktua tu ak kejekan nanti..
hah kisah hari isnin ni,tahap kesabaran ak btul2 teruji,
bila 90% ketua kg tidak reti gunakan komputer.
bukan ape,ni minggu yg ke3 ak jd lecture mngjr ktua kmpung,rasa dah bsn cz ari2 kena wat bnda yg sama..
ya allah,masa tu memang tersa bahang kepenatan,bahang kesabaran..
kemarahan?huh jgn ckp la..tetapi pendamkan sje.
hanya insan tuuttt je yg tahu apa yg sya mahu lakukan saat tu..
nsb la kamu ada menambah kekuatan kesabaran dalam hati ni,
dengan penat,pening kepala,dan batuk2 ku gagahkan diri juga mengajar.
xsangka kesabaran ak ni boleh tahan gak tingginya..
bila mlm isnin tu ak dikejutkan dengan panggilan bang long dari mesir..
waahh miss u.
petang tu dye ada kol,3x p xsdr cz myb sya bnyk bersama dgn ketua kg.
mana xnya,ramai xreti gunakan komptr,so nk relex xde peluang la.
pape pun,mlm tu dye ttp kol ak lgi sekali,kali ni ak angkt cz ak thu tu bng long ak..
huh,wahh epy sungguh ble dpt brk ngn kamu la bng long ku..hee.thnk bng..
wlpn pnt,p mlm tu pnh dgn gelak tawa ku dan bng long ku dri mesir..
crte untuk hari ni,alhamdulillah 80% reti gunakan komputer,happy sangat ngajar hari ni.cz xde la pnt sangat.
n firstday ak ngn bdk2 prktikal mkn sama kt luar..
wow,wlpn xckp seorang,
tetapi disebabkan lapar...merka melantak dengan lahap mknan tu semua..
wahaha..xtermsuk sya ngn miera..lala~~
PETANG..WOW !! sumpah cm xcaya hp ak akn berbunyi,n dapt pnggln dari pau..
pau i like ur new name la syg..haha
serius miss ur voice,mis u last word yang tuut.. tu aw..
n sweet sangat la u cakap ngn mama n adq..
suara cvr macho..poyo..!!haha..
wht ever u do i'm still happy with u.
always!!cz u r d best dear...

December 12, 2010

Khas Untuk Dirinya

Geisha:Tak Kan Pernah Ada

Dia memang hanya dia
Ku selalu memikirkannya
Tak pernah ada habisnya
Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Harta yang paling terindah
Di perjalanan hidupku
Sejak derap denyut nadiku
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Reff:
Ku ingin kau tahu isi hatiku
Kaulah yang terakhir dalam hidupku
Tak ada yang lain hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya

Back to Reff

Kuingin kau selalu di pikiranku
Kau yang selalu larut dalam darahku
Tak ada yang lain
Hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada

Bersalahnya Aku


Ak sendiri pun xtahu..
kejamnya ak kecewakan hati orang.
betul ke tu memang dari ati ak?
atau memang sengaja ak nk tunjuk ak hebat blh hidup tnpa diri dye?
wawa hanya kau je yg mengetahui isi hati ak ni cm mna,
dan kau je yg ada jawapan untuk soalan aku yang ini.
kau je tahu macam mna perasaan ak sekarang ni kan,
coz kau orang pertama yg tahu psl semalam wa..
ble ak minta syaqira yg ego dulu datang semula,
perasaan tu xmaw menjelma,ble xminta tbe2 ego tu datang semula.
ya Allah hebat sungguh ayt ak semalam,
n xpasal2 ak sendiri yg makan hati dengan tindakan ak tu..
ble dye dah banyak berubah ak yg xreti hargai dia.
dulu masa dye mcm2 wat hal,ak relakan je..
npe ak xmcm syaqira yg dulu?
wa mana hilangnya sabar ak yg tinggi dulu wa?
ak dah xmcm sya dye dulu,ak dah jdi sya yg xpernh faham dye,memahami dye.
xmustahil if one day dye akan dapat yg terbaik,btul x wawa?
hurm,makin lama,mkin besar dugaan yg kte kena hadapi n tempuh,
xpe la wa,kte sama je wa..
ko pun rasa apa yg ak rasa ni kn?
ada jodoh xkemana right?
bak kata ko wawa:"bertahun2 mcm mna sekali terpisah sekali pun,kalau dah terpatri tu jdh kte,dye akn tetap sama ngn kte"ak ingt kata2 kau ni wa..
bak kata ima plak:cerita cinta kau mcm cinta 3 musim la sya,mula bek,then berpisah lama,dah tu baik .....,aiii lama2 bersama semula hingga selamannya"blh buat nvl crte cinta kau ni..
wawa,kalau kte duk 1 umh skunk ni,maw sahaja ak mengs skunk depan kau,mcm ak pernh wat dulu dekat kau,
mahu sahaja ak ajak kau tgk pntai di qb..
tapiiii 2 la..
hnya doa kau je g membuatkan ak tabah sampai ke tahap ini..

December 9, 2010

FB ooo FB

Innalillah ak dapat berita dari ayh ku,
tok cik ku,telah meninggalkan kami semua,
rasa cepat masa ni berlalu,sedangkan baru raya thun ni,
ak jumpe beliau,dan berborak2,
tup2 dapat thu dye telah meninggal dunia,
hidup di dunia mana pernah kekal,hanya akhirat yg kekal kelak
semoga ALLAH menempatkan tok cik ku dikalangan orang2 yang beriman,aminnn
hah,bukan hbs disini je crte untuk hari ni,
CUBA TENGOK BAWAH NI BETUL2..
sape erk?
ketua kampung ngeri sembilan,
sape punya keje?
teettt.....

bijak sungguh..
En H,kalau sya tahu td,kim salam sya nk bg nama fb sya aw..
ponoh friend request sya dengan ketua kampung tahu x..
aikkk,nasb bek la ketua kmpung ni baru blja,
kalau mereka terlebih expert
n dah mula duk gatai kcw ank orng,
mcm En H..haha
mmg kamu la orng pertama sya bom dulu..
pape pun,thnk r,cz wat sya termimpi2 ketua kmpung tu semua.
dah la ensem2 belaka,
segak2 belaka..
but not 4 me la nk cple ngn orang teetttt..
2 selera En H ok..haha..
nasib bek la,sya ni dikurniakan tahap kesabaran yg tinggi..
kalau tidak.....


renung2kan dan selama berfikir..

December 8, 2010

Percayalaaa....

ASALAMUALAIKUM..!
hah ari ni tergerak ati ak nk update blog cte psl practical LI ak..
huh,ramai xcaya ak jadi lecture FACEBOOK dekat ketua kampung negeri sembilan.
seramai 400 orang ketua kampung seluruh negeri 9 ku yg tercinta ni..
ni harr korang xcaya kn?
tengok gambar ni,syaqira liyana binti ahmad ghazali yg berada digambar itu ok.
bukan orang lain..!!

mula2 masa ajar tu ok g,hari ke 2,hari ke3.
lama2 jujur ak katakan MUAK xkisah la orang nk kata pe.
p ak sendiri pun xtahu,tahap kesabaran ak ni kuat gak ur..
mana xnya,bukan senang2 nk jd tenaga pengajar pada ketua kampung..
ada yg umur 73,ada yg xprnh tgk cmptr,ada yg xreti bhasa melayu untuk bngsa cina.
cm mna tu erk?huhu.
tuhan je la yg tahu cm mna ak kt sana..
pape pun WISMA NEGERI TERBAIK la..
hidup rasa duk dalam kampus,mcm2 jabatan ada.. =)
walaupun xsemua orang dlm wisma tu ak kenal,
p UNIT PENGURUSAN TEKNOLOGI MAKLUMAT yang terbaik..
sume bek,yg sengal mmg segal hbs..
hiruk,meriuh,meletup 2 la dyeornag..
spe?hnya mereka yg mengerti..
ok la mls melalut pnjg g,
spe yg gelak2 n xcaya tu percaya la.
sy mengajar fb pada ketua kampung n.9..
T.O.L.O.N.G P.E.R.C.A.Y.A.L.A..!!
n.9 maju 20** huhu

December 5, 2010

Dinner At Allson Klana Seremban



4/12/2010
huh,xtaw la cm mna blh buang tebiat pkai baju kebaya masa g umh orng kawen..
dah la,sya ni jns xsuke nk pkai baju kebaya
susah nk jalan 1 hal,n BERSIFAT KEPEREMPUANAN sangat.
pape pun sekali tgk,ok je.
xde la plak kekok..huhu..
puji diri sendiri poyo =)
sebenarnya ok cz posing kt umh sndri,umh yg ok..
sy?tah la kekawan.
hurm,pagi2 dah grk g umh orng kawen..
ada 5 jemputan p yg pergi 4,yg g 1 kt putrajay x g..
4 4 buah umh tu,asyik makan..
xhenti2..dah rasa bdn nek 4kg..wahaha..
xpe,pape pun body still maintain..lala~~
bak kata ayah
"selagi hidup makan,nanti dah sakit xpat makan"
btul gak tu,so pe lgi MAKANNN.....
last umh hnya mkn kuih je,nasi dah xblh nk msk,
cz mlm ni,nk g mkn lagi..
mkn mna?

first tu cm xcaya,lgi pun ak plak jns xsuke nk mkn kt tmpt grand ni..
biasa2 sudah,sekali tu btl my lovely mom cakap mlm ni mkn kt allson..
dah tu ape g,orng dah belanja,apa yng ada kt htl 2 sume sya nk rasa.
p xsempat sangat rasa semua
sebab utama
PERUT DAH KENYANG BALUM 4 BUAH UMH KENDRI
p separuh dari mknan kt htl tu,blh je sumpat dlm prt ni.
rugi xmakn aw..
1 kepla RM48.++..so mkn byk2 aw..rugi nanti..
ingat tu

seefood dye perhh meleleh,pencuci mulut,kek dye sedap gila,sume sedap r,g 1 layanan first class beb..
n pape pun,pelayan dye major HENSEM beb..lala~~
cuci mata sekejb,xbolh lama tkut nanti kena korek mata ngn orng plak nanti..=)
yang best kt sana ada mknan fevret sya.
siap kena label ngn mak
"ALONG TU HANTU AISKRIM,SUME AISKRIM SEDAP JE"
haha..dah realiti aiskrim sedap..
3mangkuk ak balun aiskrim..
sedap sangat..aiskrim ape?
hah ni dye

dengan badan yg dah mengeletar kesejukan cz air cnd dye gle kuat,
ak still relex mkn aiskrim,smpai umi sound n lebel kn sya
HANTU AISKRIM..alala~~
nk wat cm mna,mmg dri skola dulu along ratu ais krim.haha
pape pun d best dinner la,n dinner ni lbh kurng cm clbrte brthday my mum tomorow 5/12
blh x kalau ari2 along nk mkn free kt allson?hee
thnk=)

M.A.H.A



Hari ni tarikh tutup Maha..
now sampai skunk xpat g sana g..
xfair ayah je g sana..
ankmu nk ikut gak..
gambar kt atas ni semua barangan dari negara arab.
ape la ayh ni,beli barangn buatan arab.
hee.
beli la barangan buatan malaysia..
poyo je.
pape pun barang ni,sume sedap2 r..
anakmu juga yang menghabiskan,sampai ayah dapt makan sikit je.
thank cz ingt gak ankmu yang ada di rumah n jelez kt umh ni xpat g maha..
maha d best..!!

November 29, 2010

first day practical



Wow..
ni la tempat ak praktikal li..
alhamdulillah tempat dye ok.
n dapt gak ak merasa duk dalam kampus.
cz kt wisma ni,mcm2 jabatan ada,
dah tu,ada koperasi,kafe,
yela poli ak mna la ada kampus,
cz kami kan poli baru,
kampus pun dalam pembinaan lagi..
tempat ni mmg bst.
orang2 kt sana sume peramah n baik2 belaka..
yg dah kawen pun ramah n mesra..
dyeorng jns xkedekut ilmu,n murah dengan senyuman;
senang nk comunicate ngn dyeorang..
untuk first day ak praktikal,
ak diarahkan menjadi LECTURE untuk khursus facebook kepada ketua kampung daerah labu..
n ura2 mengatakn,ak akan jd lecture selama 1 bulan kepada ketua kampung.
seluruh daerah negeri sembilan..
400 orang ahlinya,sehari 20 orang..
wow,ramainya nanti pakcik2 ak kenal..
btw ni,ak ni mmg mnt jdi lecture,so bnda tu ak lngsng xkekok..
pakcik2 ni lawak kadang..
mcm kanak2..=)maaf pakcik.
dyeorng pun jns suke tnya..
n dengan sikap ak yg mmg penyabar ni,ak layan je kerenah pakcik2 ni..
huhu..ada yg pnggil sya cik,cikgu..
wow,ni 1 doa..
xsabar menanti esok..
nanti ketua kampung daerah daerah lain pulak..
hope praktikal ni berjalan dengan lancar n ak dapt timba ilmu lagi..

November 28, 2010


love lagu blog ak ni..
SoKo- "It's Raining Outside"
suke lagu ni,
cz bila sya lihat hujan,
ble sya dengar bunyi hujan turun,
sya akan ingat pada someone..
cz dye slalu tanya
"sya dekat sana hujan x"
dan dye juga pernah cakap
"ye la,penang tu dibawah kekuasaan sya.ble sya sedih penang hujan"
miss u so much la..
im still in love with you..huhu
ayat dye,perhh...
sbb tu sya suke menagis waktu hujan turun.
cz tiada sape lihat sya menagis,
lagi pun,sya mana suke cte mslh dkt orang kn?
n kamu pun dah sedia maklum sya mcm mna..
thnk 4 everything..=)

macam-macam.


Tah pape je..
semalam g kenduri doa selamat dekt depan umh ak je..
ak pun terkejt,
cz masa 2 ak ngn parent ak baru sahaja selsai solat maghrib berjemaah,
orng depan umh pelawa mai umh dye lps isyak
so lps kami semua selesai solat isyak
ak,adq grl ak ngn mak ak pun g la dekat umah 2..
masa sedang sibuk ak ngn mak aturkan lauk,
tolong-tolong sikit je
tah mcm mna pihak lelaki bitahu,
air basuh tangan adalah air teh..
perhh sape punya keje la 2..
msti berangan waktu buat keje 2..
yang penting..
TU BUKAN KEJE SAYA OK !!
haiyaa..
mcm2 la..

November 23, 2010

Hanya Untukmu

tersentapnya hati bila hayati lirik ni..
hati sya sama seperti lirik lagu ni awak..mungkin selamanya sya akn menanti.
sya xbersedia terima diri wak buat masa ni,tapi percayalah hati saya hnya ada kamu..
awak,bila dengan awak mcm2 halgan dan kesabaran sy kena tempuh.saya mengs sendirian,sy rindu kamu sendirian,sy xtahu kamu faham atau pun tdk dalam hati saya.
awak,kalau blh kesakitan & masalah kamu dikongsikan bersama sy,ingin sahaja saya minta awak serahkan sedikit kepada saya,biar saya tanggung bersama awak.sy xpernah rasa mcm ni dengan mana2 lelaki.sy xpernah rasa manisnya kesabaran sampai ketahap ini.saya akan tetap bersama awak..hnya kamu fiq alfiqr

Nikita WIlly - Kutetap Menanti
Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu
Berjuta pilihan disisiku
Takkan bisa mengantikanmu

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu menjadi yang terbaik
Dan masih menjadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu jadi yang terbaik
Dan masih jadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Penantian panjang

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Cintaku padamu..
Ku tetap menanti

Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu

November 22, 2010

birthday boy..!!


HAPPY BIRTHDAY BRO..
Dah besar dah adq along..
thun depan dah msk 12 thun..
along doakan adiq berjaya dalam apa bidang yang adiq ceburi..
blja rajin2 aw,nanti dah besar blas jasa umi ayah.
solat jangan lupa,jgn malas2..
malas2,siap adik.
luv u so much bro..muah.


Location:mydin melaka..
akak cute,adik cun ok..=)
perasan terlbih la sya..
btw rupe kami mmg jauh beza sekali,cz sya lhr bulan gelap,dye lahir bulan terang..
dye tinggi mengalah galah,sy?rendah je..rendah itu comel..hee
hah sempena menyambut kelahiran adq sya yang bongsu,
sya dan keluarga sya telah menjejak kan kaki ke negeri melaka..
hah,btw first time sbnrnya sya g mydin melaka dengan family,
sebelum ni asyik duk penang je,mna la ada masa nk jelajah ke negeri orang lain..
wow,besar2 mydin 2..
kalah mydin semban.haha..
sampai lenguh la kaki berjalan,
pape pun best cz segala barang sya di sponser oleh my mum tersayang.
cayalah..salah 1 punca utama bst kuar ngn famly..
duit ku tarak usik..
yes,saving2..hahha.
hampeh btul ak ni kn..anak mak la katakan..
jalan punya jalan so perut pun dah lapar..
so sya ngn fmly duk la lpk kt food court mydin 2..
mmg bst la,makan dye nyam3 sedap..
*perut dah lapar semuanya sedap,btul x sya??
haha,xde la mmg sdp pun nasi ayam dia..
kalau dah mkn tu,xde air tercekik la plak kan..
fresh apple yg sya rasa pling bst la..
sungguh fresh,GELAS besar paling penting tu.
sampai 2,3 kali la sya wat date ngn toilet..haha..
melaka d bst..=)msti ada spe2 yg bngga disini..hee
selepas dah abz ronda itu mydin melaka,my mum cadang g mitc cz kt sana ada expo pengguna..
saje gatal2 pun pergi la,masuk xsampai setengah jam my mum hilang,agaknya syok tgk pameran perabut..haha..so apa lagi sya ngn adq2 sya n ayah pun kuar la dari mitc 2..
mak sya??ape lagi kt dalam mitc la..dah la mak sya ni jns xsuke on hp,mmg bst la.
kena tunggu my mum..nsb la sekejb je tunggu my mum nk g kt krete,huh rsw2 tkut my mum xjmpe jalan kuar..hee..umi jangan mara,along grw je..=)

muka umi cm xbersalah je,sian anak2 umi tunggu umi aw..haha
ingatkan umi xjmpe jalan kuar tadi..hee=)
hari ni happy sangat cz ni frst time sya kuar kira jauh jugak la ngn fmly sya,
selepas sya pulang dari penang n duk ngn fmly sya..
frst time aw,selepas sem 3 ni la ok.
sblm ni,1 mlaysia dah jelajah dah..hee..
hope hari2 indah ni bersama famly sya tersayang akan kekal untuk selamanya..
amin..

November 18, 2010

Kek Batik



Cik wawa,jeleznya sya tgk ini gambar..
xpe2,sox g sya buat ok..
kek M A R Y @ batik..huhu..
jgn jelez sya wat n snd kt kamu plak
taw xpe cik wawa,best kalau kte dpt menikmati bersama,
n thank cz ingt g kenagan terakhir sblm balik ke negeri masing2
pape pun,thnk cz ingt diri ni
n snggup sharing photo dgn sya..
terharu dear..

November 14, 2010

Happy Birthday



Sory dear..
akak lambat wish..
btw happy birthday Budak kecik..
dah tua dah adq akak ye..!=)
xpe,u always cute same like me ok..haha
blja rajin2 aw sem 2 nanti,
akak xde masa 2,cz akak prktikal kt semban.
nanti adq jaga diri elok2.
akak sntiasa ingat adq wlpn adiq jauh kt p.pinang 2..
aka sntiasa doakn adq..
akak syg addq..
adda pape cntct akak k..
adq 1 1 nya adq angkt akak,xde 2 nya dear..
dnt wry la dear.
bak kate adq:adiq xmahu kongsi kasih syg kn..?
akak akn ingt tu..
<3 luv u..

Lastday Hangout Together2 sem3


percubaan pertama ank tudung syria.=)

lama rasanya ak xupdate blog,
so hari ni ak nk qadak kn crte2 yg telah telah tertangguh selama ni..
10/11/2010
ieda my hsmte undurkan diri pulang ke perak..
miss u a lot r prend..
kt sne nanti jaga diri bek2..
praktikal pun elok2 aw..
sorang dah pulang,so tinggla kami ber4..
so dengan keje yg *bnyak,selepas habis final ni,
xtaw nk wat pe.
we all hangout together2..
jalan2,makan,lepak2 tepi pntai..
tuhan je taw berlmbk pic yang di snap2..
kami makan di kfc..
kt queensbay je,cz mls nk jaln jauh

nyam3,seronok makn ye



wawa:hye blh berkenalan..haha..
ima:sedapnya minum bnda tu,smpai xingat kt kami pun..=)

lepas semua selesai makan,kami semua meneruskan perjalanan membeli belah..
dah la sem ni merupakn hari terakhir hangout ngn dyeorng ni..
so setiap masa dan setiap jam manfaatkan bersama2..
tujuan utama brand outlet..
usha baju2..p xde yng berkenan.
so dalm sempat usha2 terminat plak dengan belt ni..

kalau blh sy nk semua belt yg ada disitu

belt yg mana sya beli?yg sya pgg tu..
harga:RM12.90 je..
bajet..!!hahah..
selepas pukul 6lbh kami semua pergi ke tepi pntai yang indah~~..
ape lagi..snap la pic..

Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali


Najwa Binti Jasni


Nur Zahirah Binti Azalli

thank ima cz ambik gambar kteorang dgn cantik

sblm maghrib kami semua pulang ke rumah dengan selamat.
alhamdulillah
miss u r kawan


kenangan ngn korang akan tersimpan dalam lubuk hati ak ni dear,wlpn ak bru 6bln duk ngn korang.u r d best partner n housemate..LUV u
.............................................................................................

November 10, 2010

SELAMAT TINGGAL PBU!!

Alhamdulillah dah abz perjuanganku untuk paper final..
hope semua subjek yg ak & kwn2ku duduki lulus dengan cemerlang..
insya allah cayok2..
korang sume jaga diri bek2,nanti 8bulan xjmpe korang..
msti rindu sama gelagat korang semua.
dip3b,KORNG SEMUA D BEST LA..
wat praktikal elok2 aw..
jgn men2..
hah,rindu ngn dyeorng ni gak..
hm,lbh2 g budak umh ak..
ieda,wawa,rara,ima+nad ok..
MISS U r cz trpksa berpisah..
hari ni ieda dah blik dulu,ieda,hang haga diri bek2 dear..
jgn lupe ak..
nad:miss u alot dear..jaga diri,rjn2 antr msj ok my laling..
ak blik sabtu,cz trsa sayang plak nk tingglkn penang..
selalunya ak tunggu sat nk bla dari p.p ni.
ble dah dpt peluang,lmbt plak ak nk blik..
siap kena sound ngn ayh sendri blik lmbt.
mna xnya,paper abz selasa,blik ari sabtu..
haisshh..
sya ko taw,ayah,umi,adq2 dah rindu sama ko la..
blik cepat la..
hee..
ni baru berpsh cz nk prktikal,
kalau abz diploma nanti,mcm mna la..
msti sunyi n rndu ngn korang.
hope korang semua berjaya ok..
tc u all...

November 8, 2010

NETWORK..!!

npe la msti wujud paper network final sox..
rrrr...
tension ble dgr network..
baru dgr,blm g stdy,wat final sox..
umi,ayah anak mu btl2 mls nk stdy untuk paper last ni..
tapi anakmu akan stdy jgak..
kali ini je wat date ngn paper network..
sem 4 nanti lex sat ngn buku,cz lbh ngn praktikal..
ya allah,aku mohon kepada mu,
permudahkan la kertas network yang akan aku tempuh pada ari sox..
moga soalan network senang mcm paper oop mcm ak jawab pagi td..
semoga apa yang AKAN ak ulangkaji dan PELJARI selama ni,
dapat aku ingati sampai bila2 untuk subjek network..
kau tenangkan la hati hambamu yang keluh kesah ini.
aku mohon kepadamu YA ALLAH..
HUH..xsabar rasanya nk abz paper untuk hari sox..
nak rehatkan otak yang pnh dengan ilmu berkaitn dgn IT..
SERABUT..
rrrrrrrr....
kan bst if masa boleh diputarkan balik,
maw sahaja ak msk uitm pilihanku,n ambik kkos DIPLOMA EKONOMI..
rrrrr...subjek kegemaranku..
tah mcm mna la blh tersasar jauh dari cabang n minat ak..
pape pun ak ttp bersyukur,krana msh diberi kesempatan melanjutkan pljrn di IPTA..
k.la mls melalut pnjg g,nk mandi,solat isyk n tenangkn fikiran..
then PULUN GILA2 UNTUK PAPER NETWORK..
cayok!! sya..
YAKIN BOLEH..!!

November 7, 2010

Berkata aku didalam hati

Kadangkala orang yang paling mencintaimu
adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu…
Kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya…
Dan pada suatu masa…
Dia hilang dari pandanganmu…
baru kau tahu,dialah CINTA SEJATI yang tidak pernah kau sedari…


betul ke cinta macam 2?
hurm just wait n see k syaqira liyana..

Picture perfect memories, scattered all around the floor
Reaching for the phone 'cause I can't fight it anymore
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now
Said I wouldn't call but I've lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping in the way you did before
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now
Said I wouldn't call but I've lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now

Woah, woah
Guess I'd rather hurt than feel nothing at all

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now
And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now, I just need you now

Oh baby, I need you now


ya allah,ni la yang aku rasa skunk ni..
xsangka,msh ada gak rasa 2..
haissshhhh,,
mcm mna ni sya,2 la ada boy nak,ko xmaw..
mcm2 alasan la kau bagi.
mata kau pun langsung xmaw pandang laki.
layan laki lagi la..
benci,meluat je yg ada dalam hati kau pada kaum adam ni ye?
hah,npe bnda ni yg msti berlaku dalam hidup ak??
kenapa2?
kenapa sukar sangat nak lepaskan semua ni!!
dulu,ble clash xsampai seminggu ada boy lain..
skunk..haaaaaahhh pndang laki lain pun xmaw..
meluat,benciinyaaa..
xkan perasaan 2 ada g sya..?
sya dulu mna?
yg ego mengalahkan langit ke7 2?
npe hati sya lembut sangat sekarang ni?
rinduuunyaa..
tuhan,aku xpernah putus2 doa mengharapkan kebahagiaan.
aku mohon,kau hadirkan lah petunjuk buat diriku..
xpe sya,sabar ok..
hurm..slalunya if sya ingt kat someone ni.
msti sya rasa nak mengunyah,shopping..
sya taw,lama2 mungkin sya blh lupakan punya la.
xde bnda mustahil dalam hidup ni..
sya kan kuat..haaahh
mcm terpaksa je bunyi ak cakap bnda ni..
rrrr,lantak la..
pape pun,ak kena wat..
K.E.N.A B.U.A.T..!!

Bertemu Cintaku


Di sini aku telah lalui
Detik hitam silam pernah menghantuiku

Apabila bertemu dirimu
Berubah segalanya kerana kejujuranmu

Kasih cara bicaramu
Senyum di bibirmu
Membuat ku rindu


Tak pernah aku terfikir
Akan bertemu cintaku
Malah ku telah cuba melupakan semua
Tapi sukar kali ini
Akan aku terimamu
Sama kita berpimpinan
Jalin hidup yang indah bersama dirimu
Ku akui ku cinta padamu

November 6, 2010

Hari2 Happy Kan Best

dah sedia
1..
2..
3..


yahuuu..
pagi td jumpe my parent..
bst2..
walaupun sekejb,dapat gak lpskn rindu..
alhamdulillah...
mrk datang pun cz nk ambik barang sya ok..
ye la sem 4 nanti kan sya LI kt n.9..
aiii...best ke x erk nanti hidup sya time sem 4 nanti?
xtaw la,berdebar2.
tapi pape pun sem 4 nanti pun bst gk,cz duk ngn parent.
n dekat ngn abg..haha..
abg praktikal pun rjn2 aw..
senang blnja adq mkn donut slalu,biar muka adq abg coml..haha.
i miss u bro..

kelakarnya


with my room-math ima


pelik2..haha.
hah npe sya ltk gambar ni..
cz ngn style yg mcm ni,
sya g QUEENSBAY MALL p.pinang..
perrhhh..
gila r,terciptanya 1 sejarah g qb ngn track ngn t-shirt poli..haha
ikut kak ima jalan2..
xtaw pun dye nk g qb..
pape pun,mmg bst..
ramai gila kut,orng pndg kami.
ak ngn ima
yela STYLO hbs la katakan..
hahahaha..
walaupun keadaan kami yg STYLO bgtu,
shopping tetap diteruskan gak.
ape lagi,ak angkut 2 t-shirt la..
xboleh thn tgk lawa2 sangat baju 2..
ak beli t-shirt pun,cz nk padankan ngn skirt baru aku.
nasib ada t-shirt..
sempat gak aw ak ambik gambar..
ni gambr tersebut..

nak dia


dari atas sampai kebawah baru ok..
poyonya..haha.
selendang:RM8.00
Skirt:RM25.00
T-shirt:25.00
jumlah=kirala sendri~~
sya bukan anak orng kaya ok,nk beli barang mahal2..
parent sya ajar bersederhana sahaja..
hah,yg penting,sya gune duit biasiswa sya aw..
bukan duit parent beli barang2 ni sume..
ingat 2 kawan2..
lagi pun,gambar ni diambik,cz sya teringat kt someone..
huhu,spe?rahsia la..sibuk je..
kalau blh,sya nk dye ada dgn sya skunk ni..huh
dah 2,masa duk ambik gambr ni kn,sje2 je la sya.
gatal2 sya nk tgk n compare muka sya tnpa glasses n ngn glasses..
korang nk tgk x?
glasses

sya rasa cm lawak aw..
sya lagi suke,rupe sya tnpa glasses
lagi cml dari ada glasses right..??haha..
perasan je,pape pun hari ni seronok sangat..
hari2 happy cm ni kn best..
shopping mmg best..
muahhhhhh..!!

November 5, 2010

Hati ku Gumbira..!!


baju baru saya
teramat murah..hee
sy bukan anak orng kaya ye nak pakai baju mahal..
biasa2 sudah..
anda xsuke saya,anda boleh blaa ok..
itulah sya..
gambar ni diambil,time nk hangout with my lovely prend..
wawa,rara,ima +TREX..
TREX,best x kuar ngn kami sume?hee
thank pda trex n aiman gak ok,cz ambik sya ngn ima kt umah g qb..
wawa ngn rara grk lu,cz dyeorng nk tgk muvie
cuti2 cinta..
ak dah tgk semalam..
date ngn someone..berdua..
siapa?rahsia la..haha=p
thank aw,cz ajak g tgk muvie untk ak hilangkn tension stdy..hee
aha,masa lpk kt tepi pntai,beli la makanan untuk kudap2 sambil tgk jmbtn pulau pinang,
masa beli mknan 2,orang 2 cakap ak "U.S.T.A.Z.A.H"
gila ke apa??xlayak kut diri ni bergelar ustazah..
sy nakal ok,bukan baik.
pape pun,thnk cz mendoakan..
pelik2 je..haha..
dah jalan punya jalan kat qb..
ak terberkenan ngn belt ni..
bagi ak lawa r,korang xsuke bukan masalah ak..
haha..

amacam?ok x?kalau x ok,sya nk tambah eksesori belt yg baru,
kalau lawa,sya akn tmbh gak belt yg baru..haha..
suke sya la kn..=]
huh,penat2..
balik td kemas2 la sikit barang,sox parent kesayangan maw datang p.p
maw ambik barang bawa pulang n.9 tercinta..
nyam3,xsabar plak maw abz paper n balik n.9..hee
nak kata banyak barang..
sya rasa sikit je kut..
nak tgk?

hah,sempat gak ambik gamabr barang2 ni aw..
sikit je kan?
2 la sya dah cakap,sikit je,xmaw dengar..
haha..
pape pun,ak cam xcaya,
next year ak dah 20..
hah,sungguh cepat membesar ye ko sya..
dah boleh kawen dah..haha.
gatai naa..dah ada calon ke cik sya?
ohh no..!!
macm2 la ko sya..
ish3..

November 4, 2010

4 Paper Udah Pergi

luv u so much la cyberpreneurship..
like soalan kamu td sangat2.
kn bst if sume soalan final senang cm cyber..
ni x susah smpai rambut pun tkr jadi putih..
baru past kol ayah..
yess sox ayah mai penang..
sukenya..
ambik barang,angkut blik n.9..
yahuuu..
sekejab je nk L.I..
cpt sungguh ak membesar ye..
tup2 dah sem 4 dah..
pejam celik dah abz diploma dah nanti,
abiz degree..
kawen..
haha..kawen??
euwww,lambat g kut,xde calon2nya lagi..
xsabar nk 9hb ni..
maw pulang n.9 kalau blh..
nk rest of my mind..
n nak resttt sangat2...
tinggl g 2 paper untuk ak wat date..
oop ngn network..
hope 2 paper ni mudah2 la ye,jgn bg soalan ssh2 aw lecture..
lbh2 g network ok..
pape pun,hope sem ni keputusan final ak baik2 la,
n semua subjek yng ak duduki lulus dengan cemerlang..
amin..2 je yg ak harap..
k..daa

November 3, 2010

Paper Ke 3..Cepatnya Habis=]



apa yg sya jawab test td erk..
rrr..
sya sndri pun xtaw,yg nyata
paper osos td mmg *SENANG..
takut ble pk kn blik,
hope bek2 je..
hah n terciptanya 1 sejarah
ari ni ambik paper final kt
SMK SG NIBONG.!!
wow,kompem ak akn ingt peristiwa ni smpai ble2..
to abg yus:mu koya,..mu xyah nk ngejek pape sama poli adq k..
jnji ada tmpt blja aw bng,kte 1 level je..
mu poli,adq pun poli gak..g 1 bng niat adq btl nk blja..mu koya...hahaha...
hobin jang hobin..=]
kalau blh ak nk sangat cte bnda ni ngn someone,
p skunk dye bukan sape2 lagi,
so snyp sdh ye sya..
hah masa kami g skul 2,
ternampak nama2 n gambr stdnt pmr yg dpt 8A,
ada plak nama 1 boy ni mohd fikri b johori,
mmbr pndg ak pelik semacam je..haha..
korang ni kn..
mcm2 la,
nama syaqira tkr kepada ttuuuuttt la..
trex hang pndai2 bg nama 2 erk,
ish2..
n ari ni duk dgr nama orng tuu je,
n xpsl2 pukul 10 dpt msj dri dye,
dye wsh gd luck..
btw gud luck 2 4 ur final 2..
hah
sox paper sbjk kgmrn ku,
hope dpt wat dgn jayanya..
doakn sya ok..
cayok2..

November 1, 2010

Hatiku


comelnya..
sya suke..thank rin..
better late then forget right..
sya hargai hadiah pemberian rin ni..
dah la jumpe secara xformal,time 2 sya nak blik p.p kn?
haha,dah terang lagi bersuluh plak..
erm,kan dah kena soal selidik macam2 ngn ayah sya..
haha..ayah sya ok kn?
sya pun risau if ayah tanya mcm2 kt rin..
ye la g pun kita kan kawan.
sya xmaw ayah pk len2 je..=]

alhamdulillah hari ni dah abz untuk 1 paper..
web authoring.
alhamdulillah boleh la jawab dengan baik.
hope keputusannya pun bek,
takut nk letak harapan tinggi,
nanti kecewa spe susah?
aku juga,
ari ni ak lagi suke berdiam,
ak xtaw la kenapa,ak penat,mkn xberselera.
myb ak fikirkan seseorang.
siapa?adalah sibuk je nk taw..werk=p
kawan sya wat 3g,dye ckp ngn aku,sya ak nk wat 3g.
ak xtaw la npe ak jd len
siap blh ckp,
buat je la 3g,ak nk 3g ngn spe plak.
n ada g 1 bnda ak xtawla npe ak brbh jd xde mod.
hurmm..
ak xsabar nk blik n.9.
xsabar nk cty sem,sesungguhnya ak stress
hurm,blh x kalau manusia xpunya hati n perasaan?
tertanya2 plak mcm 2..
erm abg,adq nk sangat ada abg skunk ni,
cz adq nk nangis sepuas2nya depan abg,nk ctekan semua apa yg bersarang dalam hati ni,
nk lepaskan segala rindu,segala rasa sayang dan segala beban dalam hati ni bng.
abg la orang yg rapat ngn adq n phm adq.
abg doakn adq bek2 je kat sini ye bng,blik n.9 ada reaeki kte jmpe ye bng.
wasalam

October 30, 2010

Kebahgiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih


Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan

Cukuplah Sampai Disini...Jangn Seksa Hati Sy Lagi..

sya xpernah minta pape pun dari awk.
tlng la lakukan ni untk sy.
ni je permintaan terkhir sy,
wak akn mkn hati,ble wak xlepaskn ni semua.
wak kena redha dengan semua ni.
dah kte xde jdh..
sy pun dah xmaw g..
xkisahla wak kte wak akn tunggu sy,
kalau sy ada penganti pun wk akn tunggu,
tapi bg sy,dan sy ykin,
kita cume merancang,tuhan yng tentukan.
knpe ble sy dah pergi,
baru wak sedar kewujudan sy?
baru wak nk hargai sy?
wak hnya menmbhkn beban dan seksa hati sy..
pernah wak phm?
wak tahu,btpa dalmnya rasa dlm hati sy ni untk wk,
xpernh ada ruang untuk lelaki lain,
tapi ble wak buat mcm ni pada sy,
tahap kesabaran sy mkin tipis,
rasa kesetian sy mkin hilang,
bhkn luka yg muncul,
hati sy sakit awak..
jujur sy hrpkn wak lelaki terkhir dengan sy,
tapi kalau mcm ni la yg berlaku,
sy rela xpunya lelaki..
sy xprnh tpu diri wak,sy xpernh nk main2kan hati awak,
sy jujur dengan wak..
tapi ble sy dah pergi,
npe msti wak tagih syg sy kembali?
cukup la muhammad fikri bin jamari..
jangan seksa hati syaqira liyana binti ahmad ghazali lagi..

bukan mudah hati sy nk buka balik untuk insan lain..
terima kasih pada kngn..

October 29, 2010

now tengah deman.
tapi time2 tengh demam ni,sya stil blh on9
n update yg lovely blogy..huhu..
ak nk cte,
walaupun ak hilang orng yg pernh ak syg,
tapi ak bersyukur cz dikurniakan 3 yg lain..
1 go 3 comes..huhu..
tamak la ko sya.
bukan tamak,tapi dyeorng slalu ada ble ak ada masalah..
ni tengah demam,hp asyik berbunyi je..
dah mkn ubt blm?
ok x ni?
jgn lupa mkn ubt..
ya allah sya hargai sangat diri dyeorng ni..
ada gak yg care tentg sya,
hargai sya..
syg korang semua la..
k.la nk rehat rasanya..
penat..
ada masa kte jmpe lagi yer.

October 27, 2010



buku ni la,yang menjadi peneman sy tika sy merindui diri awak.
sgalanya apa yang sy rasa,segalanya saya tulis dalam buku ni,
walaupun sekarang ni wak bukan mnjadi milik sy lagi.
tapi sy ttp ingt wak,dan akan doakn awk.
insya allah selagi nyawa dikandung badan,
sy xkan putus doakn awak..
cume sy xmaw berhubung dgn wak lagi..
cz sy xmaw ada pape g perasan pada wak,
sy harap awak pahm nape sy lakukakn macm ni,
sy xpernah minta pape pun dari wak..
sy minta wak tingglkn sy..
2 saje..
wak layk dapt yg lagi baik ye.
nape msti awak msj sy?
awak bg gambr lagi pada sy..?
sy pnt awk..
sy nk lupakan wak trus.
tlng la k..
trme semua ini dengan ikhlas n redha..
jdh kte xde.2 je..
huh..

October 26, 2010

tudung + Tension


thnk dear..i like..
rugi akak erk,xpat mkn kfc ngn adq..
pape pun thnk g sekali bg akak hadiah brthday..
terharu aw..love u..









alahmdulillah habis gak mini project database yang membebankan hati ak ni..
perhh
MEMBEBANKAN HATI AW..!!
BAHAYA..!!
Thnk pada norsyakimi cz bagi kerjasama yang terlebih baik..
syg kamu kawan..
n minta maaf coz tidak dapat bantu banyak ye..
walaupun presentation td blh dikatakan 70% ok,p perasaan bengang 2 still ada
cz delete wat hal..kan3?kak cik..
sabar je la,pe yg berlaku ada hikmahnya..
n ari ni gak dah dpt kptsn test database,huh ni lagi 1 beban..
kptusan xbaik sangat..hurmm
biasa2 je..ya allah xtaw la sem 3 ni mcm mna..
pape pun hope ok n belum terlambat untuk carry sume sbjek dgn baik..
minggu depan final..
wow gempak gila 2..
cz berderet paper..
langsung xde gape untuk study..
sabarlah wahai hati..
pape pun sem 3 ni,akan cube wat yg tebaik..
final sekali sahaja untuk tiap2 sem,so
"SYA KENA WAT YANG TERBAIK TAU"
nasib ada muhammad qayyim yang slalu teman sya study n bg semangat..
ada abg yus yang selau duk dengar adqnya membebel melepaskan perasaan xpuas ati..
hahahaa...
sian abg kn?lex r,mcm xbiasa plak..
ni baru abg tensen lyn adq punya masalah study..
time adq kawen nanti,lgi la abg serabut..haha..
hah,time2 tengah kecewa ni,alhamdulillah dirawat oleh keputusan CYBER.
waaa love ngn cyber la..
nanti degree nk ambik ekonomi la..hee.
hah,xsabar nk hbiz 9/11 ni..maw blik n.9 n dijemput oleh parent..
THEN G HOLIDAY NGN PARENT..
waaaa best2..
dah la malas cakap banyak2
bye

October 25, 2010

Sabar Lah Wahai Hati..

it hard for two people to
love each other when they live
in two different word.
but when these two world collide
and become one
that whats you call
yOu & i


alhamdulillah dan bersyukur sangat cz masih diberi kesempatan menyedut nafas di muka bumi ini,
masa berlalu pergi,
tapi masalah sentiasa ada as a manusia & orang,
masalah still xkan berhenti n slalu sangat kejar..haha.
hye,terlalu setia sungguh masalah ni dalam hidup insan bergelar manusia mahupun student.
hari2 ada test,asgmnt,mini project g..
rrr...geram3..
kalau x pk tugas aku sebagai seorang anak,
dah lama kut aku lari dari p.pinang ni..
alhamdulillah smpai skrang aku masih ingt lagi,
jasa,pengrbanan ibu bapa ak.
xsabar rasanya mahu pulang ke n.9 saat ni.
kalau blh ingin shaja ak ceritakan semua apa yang ak rasakan ini.
umi sakit sangat ble kite mencintai seseorang
dan terpaksa berkorban untuk lihat dye lebih bahagia.
tapi xpe la,mungkin ada hikmah disebalik apa yang akan berlaku.
kalau boleh sya teringin sangat rasa apa yang dikatakan cinta
dari seorang insan bernama teman.
tapi xpe,perjalanan masih jauh.
if jdh panjang adalah.

kawan sya pernh cakap..
cerita cinta sya mcm cinta 3 musim.
hee..cte dye mcm mna?
rahsia la..nantikan kemunculan novel dari sya..
haha..berangan je la..=]
xpe la kawan,hope pe jalan crta dalam crte cinta 3 musim 2 kn,
akan benar2 berlaku dalam hidup sya..

someone pernah cakap dengan sya..
"PENANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN,TETAPI DISEBALIK PENANTIAN ITU ADA SINAR YANG MENANTI"
btul ke?amin,mmg itu yang sya harapkan..

budak kls sya pun ada cakap juga
"kau ni perawat hati orang yang tengah luka"
btul ke?hati sya sndri pun xterwat,blh ke sya rawat ati org lain.
mungkin dengan senyuman sya kut.hee..pasannya sya ni.
xpe la,jnji semua orang bahagia n gembira.
pada dye sya harap,tabahkan hati menanti hari2 yang bakal tiba.
ada grl yg lagi baik allah akan hadiahkan.
sya ykin..thnk cz pernh bahgiakan diri ini,berkngsi ska duka,
tapi apa yang sya lakukan ini,percayalah.
untuk kebaikkan diri awak juga.

October 22, 2010

Nyanyian Terakhir

mungkin juga,ini adalah nyanyian terkhir darinya buat diriku..
terima kasih dear..

Seandainya tercatat dia milikku
Seandainya tercatat dia untukku
Dekatkanlah daku bermesra padu
Bahagia sentiasa setiap waktu

Tak ingin daku kecewa bercinta
Andai milik bukanlah takdirnya
Bawalah dia sesaujana mata
Biarlah luput kerlipan permata

Biar berjalan di awan gelap
Tanpa cintanya yang kian malap
Takkan lagi daku berharap
Sendirinya berkilau tanpa digilap

Siti Zulaikha engkaulah permata
Penghias seri taman syurgawi
Kasihmu tiada tolok bandingnya
Tersimpul cinta bersama redha-Nya

Siti Zulaikha serikandi kasih suci
Sejernih embun yang putih berseri
Megahlah berdiri tugu cinta ini
Tegak bersama kasih abadi

Namun dengan kuasa yang Esa
Cinta terbiar tersahut disapa
Berputiklah mekar menyinar bahgia
Kasih cinta pada Yusuf mulia

MAAFKAN SYA...



maafkan sya cz terpaksa lakukan semua ni..
sya dah xsanggup nk hilng orng yg sya syg..
jadi mungkin dgn cara ni,sya akn rasa lega..
ckpla sya melihat kamu bhgia..
sya pilih untk hidup sndri dari menrima ksh sygmu yg tulus ikhlas..
sya taw sya jaht buat kamu mcm ni.
tapi sy nk kamuu tahu..
SYA TERPAKSA..!!
terlalu brt sy lpskn semua ni,slps 1 Sthn lbh sya bersama kamu,
setia dgnmu..
tapi..
tinggalkn sya kalau btl sygkn sya..
kalau cintakn sya,tinggalkan sya jga..
kamu,sya tkut apa yg kwn sya rasa,kena pada diri sya..
sakit wak..
sya xmaw hilang kamu,tapi demi kebaikkan kita,
sya lepaskan kamu dgn rela..
walaupan hati meronta2 ingin kembali kepada kmu
sya tabhkan hati ini juga..
kamu,kamu xperlukan sy..
kamu blh berjaya tnpa adanya sy.
kamu blh hidup tnpa adanya sy.
kalau kamu ckp,kamu kan hilang pedoman.
berbalik la semula kejalan Allah..
sya disini xkn pernh bnci pada kamu..
TIDAK AKAN SAMA SEKALI..
sya sntiasa doakn kesejahteraan, dan kebahgian kamu..
sya lebih rela tgk orng lain bahgia..
dari melihat orng lain derita..
setiap pecintaan,ada perngorbananya..
anggplah apa yg sya lakukan ini,tnda tulus hati ini mencintaimu.
setiap pertemuan juga,ada perpisahan..

sya tahu,Allah telah tetapkn jdh sya.
sya tahu,kalau kamu adalah jdh sya pada masa akn datang,
kamu akn kembali semula dalam hidup sya..
sya nk wak tahu..

HATI SYA ADA KAMU..
HIDUP SYA ADA KAMU..
RENUNGAN MATA SY ADA KAMU..
SETIAP HEMBUSAN NAFAS SYA MAHUKAN KAMU..
SY CINTAKAN AWAK..
DAN SY XPERNH RASA MCM NI..
TERLALU INDAH BLE BERSAMA WAK..

TAPI MAAFKAN SY,
SY TERPKASA PERGI.............. :(

October 21, 2010

BINGKISAN RINDU


Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu


alangkah indahnya ble dapat jadi seperti lagu ni..
rsa bhgia,tenang..
nama awak mmg slalu dalam hati sy..
dan selagi nyawa dikandung bdn,sy akn sentiasa ingt awak

October 18, 2010

HAPPY BIRTHDAY SYA...!!

saya dah besar..
saya dah cukup 19 tahun..
saya dah matang..
18/10/91


sekejab je masa berlalu
tup2 ak dah 19 tahun..
dah besar anak pak cik ahmad ghazali ni..
cantik,bijak,bek..amin..hahaha..
perasan gila..
erm,thun ni sambutan hari jadi ak ada yg apy n sedih..
first ak nk cte sedih..
tahun ni,hari jadi ak bkn dgn fmly ak,
tapi dgn budak umh ak..
cz brthday ak jth pada ari isnin,
tapi semalam dah dpt mkn byk2 mskn umi,cz balik n.9..
hee..thnk umi masak lauk kegemaran along..
syg umi..muah..muah..muah
hah dah..xmaw touching2..
karang meleleh,spe nk pujuk?
umi jgak..haha..

ni adalah hadiah dari budak umh ak..
rara,ieda,ima,wawa

ari 2 korang tanya nk patung apa..
dah 2 sume cakp la..
wawa:sin chan
ima:mr bean
sya:spongebob
xtaw plak,korang bg ni..haha..
korang mmg sweet r..
ya allah terharu sangat bila korang nyayikan lgu brthday n bg hdiah 2 sekali pada sya..
xtaw nk kate apa pada korang.
just wnt to say i luv u frend..
i need u frnd 4 ever n ever..
n always remember u..
jauh mana korang berada,sya akn sntiasa ingati korang..
sebak plak,masa ak tulis blog ni..

kate balas dari sya pada yg wish brthday sya:
SOMEONE SPECIAL FIKRI:THNK DEAR,cz still remember this date.i think u forgot. by the way i hope you do first, but u have a problem that u avoid so u wish a little bit late .. i understand ..
bell:ak syg ko bell..thnk dear..
shawal:thnk aw,cz kol orng 5mnt awal sblm kul 12 semata2 nk wsh brthday sya tepat pda pukul 12..luv u a lot frend..n dah 4 thun kte kawan..
abg yus:u r my lovely bro dear..syg lebih r..btw adq xtua k..!!=]
im:nsb im ingt,im xingt bthu ayah sya..haha..btw thnk frnd
acap:u r my lovely kazen r..syg ko lbh cz ingt brthday ak..
shahrin:THNK A LOT FREND..Seriusly,sya btl2 terharu ble rin nyanyi n wish brthday pda sya..
better late then forget dear ..
DIP 3B:LOVE U FRNED CZ WISH..terharu sangat2..
n pada kawan2 ak yg len,thnk sngt2 wsh aw..
luv u a lot r..muah3..
walaupun berlambak keje skunk ni.
ak still boleh tersenyum dan tenang..
hope ak boleh tempuh dengan jayanya..

HARAPAN KU:
1-nak berjaya hingga kemenara gading n jdi cnth buat adqku..kalau blh nak balas jasa ke2 parent ak.
2-hope sangat segala urusan didunia dan diakhirat dipermudahkan serta mndpt kejyaan..amin
3-harap hati dan diri ini akn sentiasa berubah kepada yang baik,serta tdk menoleh kpada yg buruk
4-sya harapkan kebahgian,kegembiraa,kejayaan,ketabahan,keimanan,ketakwaan akan tersemai dan wujud dalam setiap nafas yang ku sedut..
5-sya harapkan seorang insan bernama lelaki yang akan hadir menerima sya dgn ikhlas,jujur serta tulus menerima hati ini..

harap,hari2 sya dipermudahkan,dilindungi Allah serta mendaat rahmat dari ilahi..
wasalam



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome